Menu

PRZYSTAWKI / APPETIZERS

Mozzarella z pomidorami i prażonymi orzechami pistacjowymi
z domowym pesto ze świeżej bazylii
Mozzarella with tomatoes served on fresh herbal sauce

Carpaccio wołowe na sałatce z rucoli i suszonych pomidorów skrapiane
sosem pesto z zielonymi oliwkami i kaparami
Beef carpaccio with arugula and tomato salad with pesto dip

 

Tatar z łososia norweskiego w towarzystwie orzeźwiającej sałatki
z zielonego ogórka o posmaku świeżej kolendry i imbiru
Tartare of Norwegian salmon served with fresh cucumber, coriander and ginger salad

Tradycyjny befsztyk tatarski z polędwicy wołowej z ogórkiem,
cebulą, marynowanymi pieczarkami
Steak tartare

 

ZUPY / SOUPS

Zupa cebulowa na winie z grzanką
Onion soup

Aromatyczny rosół z makaronem
Rosół – traditional Polish soup

Zupa borowikowa z domowymi łazankami na karmelu
Wild mushroom soup with home-made noodles

 

Sycylijska zupa rybna z mleczkiem kokosowym
Sicilian fish soup with coconut milk

DANIA SAŁATKOWE / SALADS

Sałata Mista Verde – wybór sałat i kiełków z młodym szpinakiem,
pomidorem, ogórkiem oraz sosem vinaigrette
Mixed lettuce served with vinaigrette sauce

Grillowany filet z kurczaka podany na sałatach i kiełkach
z pomidorem, ogórkiem, pszennymi grzankami i sosem vinaigrette
Lettuce with grilled chicken served with vinaigrette sauce

Filet z sandacza soute podany w towarzystwie ziemniaka pieczonego z sałatami,
gzikiem, pomidorem i delikatnym sosem czosnkowo koperkowym
Sauté pike-perch and lettuce with delicate garlic and dill dressing

MAKARONY / PASTA

Spaghetti Aglio e Peperoncino na pieczonym czosnku z ziołami,
papryką i serem Grana Padano
Spaghetti Aglio e peperoncino

Penne z borowikami i kurczakiem w sosie śmietanowym
Penne with wild mushrooms and chicken in cream sauce

Parpadelle z łososiem i sosem ziołowym i tartym imbirem
Parpadelle with salmon and ginger

Tagliatelle szpinakowe z oceanicznymi owocami morza i pikantnym
sosem pomidorowym na bazie organicznej oliwy z oliwek
Frutti di mare tagliatelle

RYBY / FISH

Duo z łososia i halibuta na świeżym szpinaku z czosnkiem, klasycznym puree ziemniaczanym w towarzystwie sosu cielęcego
Duo of salmon and halibut on fresh spinach with garlic, classic mashed potatoes, accompanied by veal sauce

Filet z sandacza gotowany na parze, podany na kapuście duszonej
z jabłkiem, kluskami szpinakowymi i sosem z papryki
Steamed pike- perch served on cabbage with apple, spinach dumplings and paprika sauce

Kergulena w tempurze, podana z mixem sałat i nasion
z pieczonymi ziemniakami
Kergulenen in tempura served with fresh salat
and jacket potatoes

Filet z dorsza na koperkowym sosie z warzywami królewskimi
w towarzystwie kolorowego ryżu
Cod steak with dill sauce with royal vegetables
accompanied by colored rice

DANIA MIĘSNE / MEATS

Polędwiczka wieprzowa otulona musem grzybowym
na puszystym puree ziemniaczanym z zieloną
fasolką i mini marchewkami polana sosem grzybowym
Pork tenderloin with wrapped mushroom mousse in a fluffy mashed potato
with green beans and mini carrots in mushroom sauce

Kurczak po prowansalsku z warzywnym pappardelle, ziemniakami opiekanymi
w bekonie i sosem żurawinowo-rozmarynowym
Provençal chicken with pappardelle vegetables,
potatoes fried in bacon and cranberry-rosemary sauce

Kaczka z modrą kapustą doprawioną suszoną śliwką,
podana z domowymi kopytkami z naszej pracowni w ciemnym sosie pieczeniowym
Roast duck served with red cabbage and traditional home made dumplings

Policzki wołowe serwowane z puree ziemniaczanym , plastrami młodego buraka
w ciemnym sosie wołowym
Beef cheeks served in a fluffy mashed potato, silces of young beet in dark beef sauce

Pieczona karkówka w ziołach polana ciemnym sosem
serwowana z ziemniakami z wody
oraz zielonymi szparagami
Roast pork with herbs in dark sauce served with boiled potatoes
and green asparagus

DESERY / DESSERTS

Lody waniliowe z gorącymi wiśniami podane
z bitą śmietaną i prażonymi płatkami migdała
Vanilla ice cream with hot cherries and whipped cream

Lody waniliowe z gorącymi malinami podane
z bitą śmietaną i prażonymi płatkami migdała
Vanilla ice cream with hot raspberries and whipped cream

Sorbet malinowy z bitą śmietaną i mleczkiem kokosowym
Raspberry sorbet with whipped cream and coconut milk

Szarlotka na ciepło podana z lodami i bitą śmietana
na delikatnym sosie waniliowym
Hot apple pie served with ice cream and whipped cream
With delicate vanilla sauce

Puszysty mus czekoladowy w sosie czekoladowo waniliowym z konfiturą wiśniowa
Mini chocolate mousse with chocolate and vanilla sauce

NAPOJE GORĄCE / WARM DRINKS

HERBATY / TEA

HERBATA CZARNA / BLACK TEA :
Richmont Ceylon Gold
Richmont Earl Grey Blue

HERMATA Z KOMPOZYCJA OWOCOWA / FRUIT TEA :
Richmont Mexican Dream
Richmont Raspberry Pear

HERBATA ZIELONA / GREEN TEA :
Richmont Gunpowder Green
Richmont Green Mint

KAWY / COFFEE

KAWA CZARNA/ AMERICANA BLACK
KAWA BIAŁA / AMERICANA WHITE
KAWA PARZONA/ ROASTED COFFEE
KAWA ROZPUSZCZALNA / INSTANT COFFEE
CAPUCCINO
CAFE LATTE
CAFE LATTE MACCHIATO
ESPRESSO
ESPRESSO DOPPIO

NAPOJE ZIMNE / COLD DRINKS

SOKI ( POMARAŃCZ, JABŁKO, CZARNA PORZECZKA, POMIDOR, GREJPFRUT )
JUICES ( ORANGE, APPLE, BLACK CURRENT, TOMATO, GRAPEFRUIT )
COCA COLA/ FANTA/ SPRITE
WODA GAZOWANA PERLAGE / SPARKLING WATER
WODA NIEGAZOWANA PERLAGE / NON SPARKLING WATER